17u46

(23/01) 136 nieuwe besmettingen: uitschieters in Duffel, Lier, Mechelen en Hoogstraten

Sciensano meldt vanmorgen 136 nieuwe besmettingen met het coronavrius: de Kempen (60) doet het beter dan de Mechelse regio (76).

In het arrondissement zijn er enkele uitschieters. Mechelen telde 20 nieuwe positieve testen, al is dat ook niet overdreven veel voor de grootste stad. Opvallend: Duffel kreeg er 18 bij en Lier 12. Mogelijk nog een gevolg van de besmettingen in woonzorgcentra. In Sint-Katelijne-Waver waren het er 8, in Puurs-Sint-Amands 5 en Nijlen 3. De rest van de gemeenten dan nog: Willebroek, Bonheiden, Bornem, Heist-op-den-Berg (2) en er kwam eentje bij in Berlaar en Putte. 

Naar het arrondissement Turnhout dan, met opnieuw de meeste nieuwe besmettingen in Hoogstraten (11). Daarna volgt Mol met 9 en opvallend Hulshout met 5. Maar daar is een uitbraak op de gemeentelijke basisschool met de Britse coronavariant zoals u op onze site kan lezen.

Er zijn 4 nieuwe besmettingen in Herentals, Kasterlee, Lille en ook in Baarle-Hertog, wat veel is voor de kleinste gemeente in de Kempen. De andere gemeenten hebben 2 nieuwe gevallen of minder: Geel, Herenthout, Herselt, Olen en Turnhout zijn het er 2. In Arendonk, Balen, Grobbendonk, Merksplas, Oud-Turnhout, Vosselaar en Laakdal is het er eentje. En Westerlo, Vorselaar, Retie, Ravels, Beerse, Lille, Dessel en Meerhout noteerden geen nieuwe besmettingen.