17u15

(22/1) 152 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling, maar nog steeds hoog

In onze regio werden afgelopen 24 uur 152 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een lichte daling tegenover gisteren toen er 175 besmettingen genoteerd werden. In de Kempen waren 88 bijkomende gevallen. Een stuk meer dan de 69 in het arrondissement Mechelen.

In de Kempen blijft Hoogstraten zwaar getroffen met opnieuw 17 bijkomende besmettingen. In Turnhout kwamen er 12 gevallen bij, gevolgd door Balen 7 en Grobbendonk 5. In Geel, Olen, Meerhout, Merksplas en Vosselaar werden telkens 3 mensen besmet met het virus, in Arendonk, Beerse, Herenthout, Hulshout, Kasterlee en Rijkevorsel waren dat er 2 en voor Baarle-Hertog, Dessel, Herentals, Herselt, Lille en Vorselaar 1. Er waren geen extra besmettingen in Oud-Turnhout, Retie, Westerlo en Laakdal.

In het arrondissement Mechelen blijft Mechelen als grootste stad koploper met 27 besmettingen. Ook Lier scoort nog hoog met 13 gevallen, gevolgd door Nijlen dat er alweer 7 nieuwe besmettingen bij kreeg. In Puurs-Sint-Amands gaat het om 5 gevallen en in Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver om 3. De gemeenten Bornem, Heist-op-den-Berg, Putte en Willebroek hadden elk 2 extra besmettingen en in Berlaar bleef iedereen deze keer gespaard.