7u47

(20/5) Dubbel zoveel besmettingen: inhaalbeweging Hemelvaart maar toch...

Sciensano meldt vandaag 135 nieuwe coronagevallen in de Kempen, gisteren waren dat er maar 53. In Rivierenland gaat het om 89 gevallen in plaats van 48 gisteren. Meer dan een verdubbeling van het aantal nieuwe besmettingen met corona dus maar sommige dokterspraktijken waren niet alleen op Hemelvaartsdag dicht maar maakten afgelopen vrijdag ook de brug. Mensen stellen op zo'n dagen een coronatest liever uit. Toch baart het grote aantal enigszins zorgen, zeker nu ook de Indiase variant van het coronavirus in onze regio is vastgesteld.

Kempen heeft paar hotspots

In Geel blijft het coronavirus zich veelvuldig verspreiden, er zijn daar weer 20 besmettingen bijgeteld. In Turnhout, Mol en Beerse gaat het om 10 nieuwe gevallen.

In Laakdal, Rijkevorsel, Hoogstraten en Dessel zijn 8 extra mensen besmet geraakt, in Balen 7 en in Oud-Turnhout en Ravels 6.

Kasterlee heeft 5 nieuwe besmettingen, Grobbendonk, Herentals en Westerlo 4 en Olen en Lille hebben er 3.

Hulshout, Meerhout, Vosselaar en Vorselaar noteren 2 nieuwe gevallen en Arendonk, Herselt en Merksplas 1.

Baarle-Hertog, Herenthout en Retie zijn vrij van nieuwe besmettingen.

Vrij hoge aantallen in de helft van de gemeenten

Mechelen-stad tekent 19 nieuwe coronagevallen op en Willebroek 13. Bornem, Lier en Puurs-Sint-Amands hebben 9 nieuwe besmettingen en Duffel en Heist-op-den-Berg 8.

In Nijlen en Sint-Katelijne-Waver zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Berlaar, Bonheiden en Putte 2. 

3365 nieuwe dubbele vaccinaties

Klein-Brabant zet de toon vandaag met het grootste aantal toegevoegde volledige gevaccineerde inwoners. In Willebroek zijn het er 606 en in Puurs-Sint-Amands 363.

Heist-op-den-Berg heeft 338 opvolgingsspuitjes gezet en Bornem 287. Geel is de eerste Kempense gemeente in de lijst met 264 volledig  gevaccineerde inwoners erbij.

Mol heeft er 146 en Westerlo 134. In Putte zijn het er 127 en in Bonheiden 117.