16u15

(20/1) 113 nieuwe coronagevallen: verwachte stijging na dinsdagse terugval

69 nieuwe coronagevallen zijn er opgetekend in de regio Mechelen vandaag en dat zijn er opvallend meer dan de 44 in de Kempen. Zeker als je in rekening brengt dat de Kempen toch meer dan 100.000 inwoners meer heeft dan de Regio Mechelen.

Lier is grote uitschieter

De stad Lier is na de uitbraken in rusthuizen en het ziekenhuis in de voorbije weken vandaag opnieuw koploper met maar liefst 21 nieuwe gevallen. Mechelen-stad heeft er 14 en Nijlen 11.

Heist-op-den-Berg telt er 7 besmettingen bij en Puurs-Sint-Amands 5. In Sint-Katelijne-Waver, Putte en Bornem zijn telkens 3 extra mensen besmet geraakt en in Duffel 2.

Berlaar, Bonheiden en Willebroek hebben geen nieuwe besmettingen.

 

44 nieuwe besmettingen in Kempen: Hoogstraten koploper maar minder uitgesproken

Hoogstraten heeft weer de meeste nieuwe besmettingen in de Kempen: deze keer zijn het er 7. Gisteravond is beslist om voorlopig geen strengere maatregelen aan te kondigen in de gemeente. De overtuiging is er dat de verschillende uitbraken onder controle zijn, zeker nu het nergens gaat om de Britse coronavariant.

5 nieuwe gevallen zijn er in Turnhout en 4 in buurgemeenten Beerse en Rijkevorsel. Herentals, Kasterlee, Vorselaar en Westerlo tellen elk 3 nieuwe besmettingen.

In Balen en Merksplas zijn 2 extra mensen besmet geraakt. In Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille, Mol en Oud-Turnhout gaat het telkens om 1 persoon.

In de andere 9 gemeenten van het arrondissement Turnhout zijn er geen nieuwe gevallen geregistreerd.