9u07

(17/5) Dalende trend blijft aanhouden: 111 nieuwe besmettingen in de regio

De coronacijfers blijven ook in onze regio de goeie kant op gaan. De afgelopen 24 uur zijn er 111 geregistreerde besmetting bij gekomen. Dat zijn er een handvol meer dan gisteren. Maar wel een pak minder dan vorige week maandag.

In de Kempen blijft Geel het hoogste cijfer noteren. Daar kwamen 13 nieuwe besmetting bij. Het is de enige Kempense gemeente of stad die dubbele cijfers laat optekenen. In Hoogstraten liepen 8 mensen een besmetting op. Mol telt 6 nieuwe gevallen. Ook Ravels krijgt er 6 bij, wat veel is voor de kleine gemeente. In Beerse zijn er 5 nieuwe besmetting gemeld. Herentals heeft er 4 nieuwe. Meerhout en Vosselaar telt 3 extra coronagevallen. In Arendonk, Baarle-Hertog, Grobbendonk, Kasterlee, Lille en Merksplas liepen 2 extra inwoners het virus op. Balen, Olen, Rijkevorsel en Westerlo tellen 1 extra besmetting.

Geen nieuwe besmetting in Turnhout

De andere Kempense gemeenten hebben geen nieuwe besmettingen moeten noteren. Opvallend daarbij is vooral Turnhout. De grootste stad van de Kempen heeft vandaag geen enkele nieuwe coronabesmetting te melden. Dat geldt dus ook voor Dessel, Herenthout, Herselt, Hulshout, Retie en Laakdal.

Lier en Mechelen dubbele cijfers

In de regio Rivierenland hebben de 2 grootste steden ook de hoogste cijfers. Lier telt 13 nieuwe besmettingen. Dat is er eentje meer dan Mechelen, waar 12 inwoners een coronabesmetting opliepen. Duffel telt 4 nieuwe gevallen. Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek telkens 3. In Heist-op-den-Berg en Nijlen komen er 2 besmettingen bij. Bornen, Berlaar en Puurs-Sint-Amands tellen 1 nieuw geval. Bonheiden heeft geen nieuwe besmetting te melden.