3u27

(17/4) 176 nieuwe besmettingen: weinig dubbele cijfers gelukkig

176, zoveel nieuwe coronabesmettingen zijn er in Kempen en Rivierenland vandaag volgens Sciensano: 107 in de Kempen en 69 in Rivierenland. Het aantal gemeenten met dubbele cijfers blijft beperkt tot 3: Mechelen, Turnhout en Oud-Turnhout.

In Rivierenland, spant Mechelen als grootste stad logischerwijs de kroon, met 25 nieuwe positieve gevallen. Verder zijn er 8 in Sint-Katelijne-Waver en 7 in Willebroek, Putte en Heist-op-den-Berg. In Bornem en Lier zijn het er 5. Daarna volgt Puurs-Sint-Amands met 2 en in Berlaar, Duffel en Nijlen is het er telkens eentje. Bonheiden kreeg er geen besmetting bij.

Naar de Kempen dan. Waar Turnhout als grootste stad de meeste besmettingen telt opnieuw: 23, gevolgd door buurgemeente Oud-Turnhout met 10, dat is veel voor een kleine gemeente. Daarna tellen we 7 positieve testen in Westerlo en Hoogstraten, en 6 in Merksplas en Ravels. 

5 nieuwe coronagevallen zijn er in Mol en Beerse, waar nog 2 zorgverleners bijkomen positief hebben getest in woonzorgecentrum Heiberg na de uitbraak daar. In Balen, Geel, Kasterlee, Olen en Vosselaar kwamen er 4 besmettingen bij. 3 in Lille, Hulshout en Grobbendonk en 2 in Meerhout en Rijkevorsel. 

Eentje erbij in Laakdal, Vorselaar, Herentals, Dessel en Arendonk. En Baarle-Hertog, Herenthout, Herselt en Retie bleven gespaard van nieuwe coronagevallen. 

Over het aantal extra dubbel gevaccineerden kunnen we trouwens kort zijn: er kwam er geen enkele bij in onze regio. Op ons kaartje ziet u hoeveel mensen in uw gemeente al 2 keer zijn geprikt.