6u36

156 nieuwe corobabesmettingen: dalende trend maar uitschieters houden aantal hoog (17/11)

In het arrondissement Turnhout zijn er 103 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur, in het arrondissement Mechelen zijn het er 53 en dat is toch wel een opvallende daling.

Balen trekt totaal naar omhoog met 30 nieuwe gevallen

In de Kempen valt het aantal nieuwe gevallen in Balen op: dat zijn er 30. (dat heeft te maken met een coranahaard in een WZC daar waaraan ook een apart artikel gewijd is op onze website).

Daarnaast is er nog maar 1 gemeente met nog net dubbele cijfers en dat is Arendonk in de Noorderkempen. Hoofdstad Turnhout heeft 9 nieuwe besmettingen en Beerse 7.

In Olen en Mol zijn er 5 mensen extra besmet geraakt en in Geel en Retie zijn het er 4. Hulshout, Kasterlee, Lille en Oud-Turnhout hebben 3 nieuwe besmettingen.

In Dessel, Herentals, Hoogstraten, Vorselaar en Vosselaar gaat het om 2 nieuwe gevallen. In Laakdal, Westerlo, Rijkevorsel, Ravels, Meerhout, Herselt en Baarle-Hertog is er 1 nieuwe besmetting. Alleen Grobbendonk, Herenthout en Merksplas hebben geen nieuwe gevallen. dat wijst erop dat het virus nog altijd wijd verspreid is, ook al zijn de aantallen per gemeente duidelijk lager dan de voorbije weken.

Lier heeft meeste nieuwe besmettingen: geen gemeente coronavrij

In Lier zijn er 14 nieuwe besmettingen en in Mechelen-stad 12 wat toch wel aanzienlijk minder is dan de voorbije weken. 

De andere gemeenten in het arrondissement hebben enkele cijfers. In Nijlen zijn er 6 nieuwe gevallen, in Bonheiden 5 en in Putte 4. In Heist-op-den-Berg gaat het om 3 mensen, in Berlaar, Duffel en Willebroek om 2 personen. 1 nieuwe besmetting is er in Sint-Katelijne-Waver, Bornem en Puurs-Sint-Amands.