3u24

(1/5) 164 nieuwe coronabesmettingen: duidelijke daling

De Kempen telt vandaag 96 nieuwe coronagevallen en Rivierenland 68 en dat is in beide regio's een gelijkwaardige daling. In beide regio's zijn er ook telkens 2 gemeenten die nog een dubbel cijfer laten optekenen.

Kempen: daling tekent zich ook af in grensgemeenten met Nederland

Geel telt er vandaag met 12 de meeste positieve testen bij voor Hoogstraten met 10. Turnhout en Balen hebben er 9, Herentals 8 en Mol 7.

In Arendonk, Beerse, Herenthout en Vosselaar zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Ravels, Kasterlee en Olen 3.

Dessel, Herselt, Lille, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Westerlo hebben 2 nieuwe besmettingen. Laakdal, Retie, Meerhout en Baarle-Hertog tellen er telkens 1 nieuw geval bij.

Grobbendonk, Hulshout, Merksplas en Vorselaar houden de 0. Niet toevallig zijn dat gemeenten met kleinere inwonersaantallen.

Virus zit nog in elke gemeente in Rivierenland

Mechelen is als hoofdstad andermaal koploper vandaag met 15 nieuwe besmettingen voor Lier met 13. Nijlen heeft er 7 en Bornem en Heist-op-den-Berg hebben er 6.

In Willebroek zijn 5 extra mensen besmet geraakt en in Puurs-Sint-Amands, Putte en Duffel 4. Bonheiden heeft 2 nieuwe gevallen en Sint-Katelijne-Waver en Berlaar 1.

 

Amper 84 opvolgingsspuitjes erbij

De vaccinatiecampagne mag dan voor de eerste spuitjes op kruissnelheid zijn, voor de 2de spuit blijven de cijfers nog eerder pover. 84 zijn er bijgezet in de hele regio gisteren. Dat zijn er gemiddeld 2 per gemeente maar op veel plaatsen is er zelfs een status quo en dat ondanks het Janssen-vaccin dat nu ook wordt gezet en waarvan 1 spuit voldoende is voor een volledige vaccinatie.

Alleen Turnhout heeft een dubbel cijfer met 11 volledig gevaccineerden erbij, in Puurs-Sint-Amands zijn het er 9. Die laatste blijft de meest gevaccineerde gemeente in de regio dankzij de aanwezigheid van de Pfizer-fabriek.