3u31

(14/4) Aantal nieuwe besmettingen stijgt licht

De dinsdagrapportering van de cijfers van Sciensano kampt altijd met wat vertraging. Mensen stellen een coronatest vaak uit tot na het weekend en dan komt die pas vanaf woensdag in de cijfers. Toch is het verschil met gisteren deze week niet zo groot. In de Kempen zijn 77 extra mensen besmet geraakt en in Mechelen 48.

Steden drijven aantal op

De 2 steden in Rivierenland hebben nog vrij hoge aantallen. In Mechelen zijn er 12 nieuwe coronabesmettingen en in Lier 10. Om dat in perspectief te plaatsen moet je er wel rekening mee houden dat Lier minder dan de helft van het inwonersaantal van Mechelen heeft. 

Heist-op-den-Berg heeft 6 nieuwe gevallen en Nijlen, Puurs-Sint-Amands en Willebroek hebben er 4. 

In Bornem gaat het om 3 besmettingen en in Sint-Katelijne-Waver om  2. Berlaar, Duffel en Putte hebben 1 nieuwe besmetting en Bonheiden heeft er geen.

Kempen blijft stabiel

In de Kempen komen er vandaag 77 nieuwe besmettingen bij. Alleen hoofdstad Turnhout heeft met 15 een dubbel cijfer.

Ook Arendonk heeft met 9 nog een opvallend hoog aantal. In Geel zijn 7 extra mensen besmet geraakt en in Beerse, Kasterlee, Oud-Turnhout en Vosselaar 5.

Herentals en Meerhout tellen 4 nieuwe gevallen en Hoogstraten, Olen en Westerlo 3.

2 nieuwe besmettingen zijn er in Balen en Lille en eentje in Hulshout, Merksplas, Mol, Rijkevorsel en Laakdal.

Baarle-Hertog, Herenthout, Grobbendonk, Dessel, Herselt, Ravels, Retie en Vosselaar houden de 0.

Amper 25 volledige vaccinaties erbij

Deze week worden in onze vaccinatiecentra veel eerste prikken gegeven maar het aantal tweede prikken bleef gisteren beperkt tot 25. Mogelijk zijn een aantal dubbele vaccinaties ook nog niet doorgekomen in de tabellen. Meer info over het aantal gevaccineerden in jouw gemeente vind je hier