10u07

(12/5) Coronabesmettingen op lager niveau dan vorige week

In de Kempen zijn er 77 coronabesmettingen bijgekomen en in Rivierenland 60. Het gemiddelde aantal per gemeente wordt ook kleiner op een paar uitzonderingen na.

2 hotspots in Rivierenland

Mechelen en Sint-Katelijne-Waver hebben allebei 10 nieuwe coronagevallen. Het hoge cijfer voor Sint-Katelijne-Waver wordt verklaard door een aantal besmettingen in gezinnen. Heist-op-den-Berg heeft 9 nieuwe besmettingen en Bornem 7.

In Willebroek zijn 5 extra mensen besmet geraakt en in Puurs-Sint-Amands, Lier en Nijlen 4. In Putte gaat het om 3 mensen en in Duffel zijn het er 2.

Berlaar en Bonheiden noteren 1 nieuwe besmetting

 

Verspreid beeld in Kempen

Mol heeft in de Kempen het hoogste aantal nieuwe besmettingen. Het zijn er 10. Geel volgt met 7 voor het kleine Olen met 6. Ook Herentals en Kasterlee noteren 6 nieuwe gevallen. In Balen en Merksplas zijn het het er 5.

In Westerlo, Turnhout en Meerhout zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Rijkevorsel en Herselt 3.

Laakdal, Oud-Turnhout, Hoogstraten en Grobbendonk noteren 2 nieuwe besmettingen en Arendonk, Baarle-Hertog, Herenthout, Hulshout, Retie en Vorselaar 1. 

Beerse, Dessel, Lille, Ravels en Vosselaar hebben geen nieuwe besmettingen.

 

 

831 volledig gevaccineerden erbij

Nadat de 2 voorbije dagen haast geen opvolgingsspuitjes werden genoteerd voor onze vaccinatiecentra, wordt dat vandaag zeker in Rivierenland wat ingehaald.

Mechelen doet er 240 volledig gevaccineerde inwoners bij, Arendonk 61, Sint-Katelijne-Waver 57 en Duffel 53. Turnhout noteert er 42 en Heist-op-den-Berg 39.

De andere gemeenten noteren lagere cijfers.