6u37

100.000 Mechelse shoppers krijgen liefdesbrief tijdens Valentijnsweekend

Wie tijdens het Valentijnsweekend gaat winkelen in Mechelen, kan wel eens thuiskomen met blozende kaken. Stad Mechelen deelt 100.000 liefdesbrieven uit aan mensen die op vrijdag 10 of zaterdag 11 februari in Mechelen komen winkelen. Bovendien kan je vier verschillende versies verzamelen, door in meerdere straten te winkelen. De liefdesbrieven moeten het kernwinkelgebied voor de shopper in de verf zetten.

Winkelgebied aantrekkelijk houden

Officieel komen de brieven van de Mechelse winkelstraten zelf, maar officieus heeft een creatieve medewerker van de dienst Economie de romantische ziel in zichzelf losgelaten. De liefdesverklaringen zijn geschreven over de Mechelse winkelstraten, die pas zijn opgewaardeerd. “Om onze stad aantrekkelijk te maken en te houden, is het nodig om onze winkelstraten een nieuwe look and feel te geven”, klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen. 

In de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn de nutswerken al gestart en daarna wordt de straat heraangelegd. In de Geitestraat worden nu de laatste stenen gelegd en op de IJzerenleen werd er een belevingsstrook gecreëerd. Wanneer ook het tweede deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat is heraangelegd, dan is het Mechelse winkelgebied volledig vernieuwd. 

Veel harde werkzaamheden achter de schermen dus om het winkelgebied te transformeren. Die worden met de liefdesbrieven onder de aandacht van de shoppers gebracht. “Want het zijn de shoppers die het hart van ons bloeiend winkelcentrum harder doen slaan”, vertelt Geert Milis, voorzitter van de handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken.

Foto: Stad Mechelen