10u42

1 hectare nieuw bos in Schriek

De gemeente Heist-op-den-Berg bezit een bosindex van slechts 6,75% en is daarmee een van de bosarmere gemeenten in de regio. Het lokale bestuur streeft daarom in zijn beleidsplan 2020-2025 naar meer groen.

Eén van de initiatieven is de aanplant van 1 hectare nieuw bos in Schriek. De percelen grenzen aan bestaande beboste percelen in het binnengebied tussen Peyerstraat en Zandstraat in Grootlo. Ze liggen op een boogscheut van het natuurgebied Bolloheide in Tremelo. 

Maatwerkbedrijf Natuurwerk vzw plant er 3.000 zomereiken, 500 lindes en 500 haagbeuken. Er komt ook een bosrand met 600 struiken: hazelaar, meidoorn, sporkehout, vlier en lijsterbes.

Nog groenprojecten

De volgende jaren staan nog nieuwe groenprojecten op stapel. Recent werd de aankoop van een perceel van 91 are weiland in Itegem goedgekeurd. Dat zal in 2021 worden bebost. Verder wordt volgend jaar een nieuw speelbos van een halve hectare aangeplant in sport- en recreatiepark Hof van Riemen. Dat terrein ligt tussen het nieuwe zwembad en de spoorweg. Straks meer in RTV Vandaag.