Arendonks bedrijf stelt productiehal ter beschikking van studenten voor bouw zonnewagen

vrij 17 Feb 2023
De ingenieursstudenten van de KU Leuven zullen de komende vijf maanden voornamelijk te vinden zijn in Arendonk, in de productiehal van kunststofbedrijf Indupol. De studenten zijn er begonnen met de bouw van de tiende Belgische zonnewagen. Bonheidenaar en structureel ingenieur Dries Sanders (23) heeft de zonnewagen mee ontworpen, om erop toe te zien dat de structuur zeker sterk genoeg is. Het doel? Met het Innoptus Solar Team de winst pakken op het wereldkampioenschap in Australië eind oktober.

Tijdens de productieperiode, die ongeveer vijf maanden zal duren, zullen de ingenieursstudenten bouwen aan de structuur van hun zonnewagen. Die wordt gemaakt van vederlicht carbon. Dries Sanders heeft de bottom shell, ofwel de onderkant van de wagen ontworpen. Die bottom shell zal tijdens de race in Australië dienen als bescherming voor de piloot.

Race door de Australische outback

Na de productie wordt de zonnewagen in elkaar gezet en uitgebreid getest. In september trekken de ingenieursstudenten dan naar het Australische Darwin om verdere voorbereidingen te treffen voor de Bridgestone World Solar Challenge. Dat is een race van 3021 km doorheen de Australische outback, met als eindbestemming Adelaide, die doorgaat van 20 tot en met 27 oktober. Tijdens de laatste editie van het wereldkampioenschap in 2019 kon het Innoptus Solar Team de eerste plaats bemachtigen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV