Aldi Herentals sluit tijdelijk: nieuwe winkel tegen de zomer

vrij 5 Jan
aldi_herentals_050124_-_foto_aldi.jpg
De Aldi-winkel aan de Noorderwijksebaan in Herentals sluit zaterdagavond voor enkele maanden de deuren. Aldi bouwt een nieuwe winkel aan de overkant. Het terrein rond de winkel krijgt een grondige transformatie met extra fietspaden en bomen.

Aldi heeft al meer dan 30 jaar een vestiging aan de Noorderwijksebaan in Herentals. Volgende zomer neemt de supermarkt haar intrek in een nieuw gebouw aan de overkant, op het terrein waar vroeger Bristol gevestigd was. De nieuwe winkel is nodig om het winkelcomfort te verhogen en plaats te maken voor het groeiende versassortiment. De nieuwe winkel zal met +/- 1.200 m2 dubbel zo groot zijn als de huidige.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij de bouw van de winkel. Er komt een meer duurzame CO2-koeling met natuurlijke koelmiddelen. Dankzij een regenwaterrecuperatiesysteem kan de winkel tot 40% drinkwater besparen. Zonnepanelen op het dak zorgen voor 100% groene stroom.

Er is ook aandacht voor duurzame mobiliteit met in totaal meer dan 300 meter extra fietspaden op en rond het terrein. Op die manier zal de winkel vlotter en veilig bereikbaar zijn. Er is een verdriedubbeling van het aantal fietsparkeerplaatsen en de installatie van twee snelle laadpunten. Op de parking worden 50 extra bomen aangeplant.

Verse producten

De nieuwe winkelinrichting legt de nadruk op verse producten. Het versassortiment krijgt een prominente plaats vooraan de winkel.

De heropening van Aldi Herentals staat gepland voor de zomer van dit jaar.

Foto: Aldi