Afscheidsruimte begraafplaats Vorselaar op ambachtelijke manier gemaakt

4 maanden geleden
afscheidsruimtevorselaar_2301rtv03.jpg
Opvallend tafereel in het Molenbos. Enkele trekpaarden trokken een 4-tal boomstammen door het bos. Het gaat om een vier-tal lorken die de gemeente Vorselaar in overleg met Natuurpunt zal recupereren als duurzaam hout voor de constructie van een overdekte afscheidsruimte op het kerkhof van Vorselaar. Vandaag werden de bomen heel ambachtelijk met trekpaarden uitgesleept.
afscheidsruimtevorselaar_2301rtv02.jpg

De bouw van een beschutte afscheidsruimte zal nog dit jaar uitgevoerd worden. Samen met de werkgroep duurzaamheid en architect Bart Janssens heeft de gemeente gekozen voor een constructie helemaal opgetrokken uit lokaal hout. De behoefte aan een overdekte afscheidsruimte op het kerkhof leeft al langer bij de inwoners van Vorselaar en met deze duurzame houten constructie aan de ingang van de begraafplaats zal er beschutting komen tegen wind en regen voor alle bezoekers. 

afscheidsruimtevorselaar_2301rtv.jpg

Foto's: RTV