Vijf inbraken in Mol: vooral geld gestolen

maa 26 Feb
inbraak
© Rechtenvrije stockfoto

In Mol waren afgelopen weekend dieven op pad. De daders drongen binnen op vijf verschillende locaties in de gemeente. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Een eerste inbraak was er in de Paviljoenstraat in Mol. Daar ontdekten bewoners vrijdag dat onbekenden een schuifraam aan de achterkant van de woning hadden geforceerd. Wat hier precies werd gestolen, is niet duidelijk. Maar wat later werd er ook aan Bosveld inmiddels al zaterdagochtend 10 uur een inbraak vastgesteld. Hier braken de daders de achterdeur open. Ze doorzochten de woning en gingen ervandoor met geld.

Nog op zaterdag kwam ook een derde woninginbraak in De Ruggen aan het licht. Daar sloegen de daders een raam aan de voorkant van de woning aan diggelen. Ook hier is de omvang van de buit is niet gekend. In de Sint-Jozefslaan drongen de dieven dan weer een huis binnen door een gat uit te snijden in het glas van de achterdeur. Hier gingen de daders aan de haal met cash geld.

En tenslotte waren in de Pater Paulstraat in de nacht van zaterdag op zondag dieven actief. Een bewoner hoorde rond 1.20 uur geluiden aan de woning van zijn buren. Toen hij een kijkje ging nemen, zag hij hoe twee dieven de achterdeur probeerden te forceren. De daders zijn zonder buit weggevlucht toen ze waren betrapt.

De politie onderzoekt de inbraken. Het labo kwam hier en daar ter plaatse voor sporenonderzoek. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.