Man riskeert 4 jaar cel voor geweld en seksueel misbruik van zoon en dochter

woe 28 Feb
© Archief RTV

Een man van 52 jaar uit Herselt moest voor de rechter verschijnen. Hij staat terecht omdat hij zijn zoon seksueel heeft misbruikt. De man riskeert 4 jaar cel. Zijn vrouw stond mee terecht voor schuldig verzuim. De man ontkent de feiten. Hij geeft wel toe dat hij zijn kinderen sloeg. De man riskeert nu een effectieve gevangenisstraf van 4 jaar. Zijn 44-jarige echtgenote stond mee terecht voor schuldig verzuim.

De bal ging aan het rollen toen mensen uit zijn omgeving aan de alarmbel trokken. Het gaat om een gezin in de marge van de samenleving, met beperkte intellectuele vaardigheden, zegt zijn advocaat. De man heeft het moeilijk om zijn kinderen op te voeden en kan zijn impulsen niet controleren. Hij sloeg zijn kinderen maar de zedenfeiten worden wél met klem ontkend. Voor de echtgenote vroeg de aanklager 10 maanden voor schuldig verzuim.

Ze was op de hoogte dat hij regelmatig fysiek agressief was tegen de kinderen, maar greep niet in. Haar zoontje had haar zelfs verteld wat er in bad was gebeurd. Over seksueel misbruik verklaarde het meisje niks tijdens haar audiovisueel verhoor. Vonnis op 13 maart.