Herentalsenaar riskeert 20 maanden cel voor XTC-pillen: “Drugs voor vrienden op festival”

din 5 Mar
© Rechtenvrije stockfoto

Voor de rechter moest een dertiger uit Herentals verschijnen. Na een festival in Nederland liep hij onderweg naar huis tegen de lamp. Hij had 75 XTC-pillen in de auto. De aanklager vordert nu een gevangenisstraf van 20 maanden, een boete en een verbeurdverklaring van de auto waarmee hij reed.

De 30-jarige man liep eerder al eens een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden voor drugshandel. Nu riskeert hij een nieuwe celstraf van 20 maanden. “Ik wist niet dat drugs aan vrienden geven ook dealen is”, beweert de man. In mei vorig jaar, botste hij na een festivalbezoek op een verkeerscontrole in Mol. In de koffer van de auto vond de politie een zak met 75 xtc-pillen, 5,5 gram MDMA en wat cannabis. Allemaal voor eigen gebruik en voor vrienden.

De aanklager vordert nu een gevangenisstraf van 20 maanden, een boete en een verbeurdverklaring van de auto waarmee hij reed. Zijn advocate vraagt de rechter om een milde straf en om de auto niet verbeurd te verklaren. “Het was een nieuwe auto van 54.000 euro. Terwijl de drugs een straatwaarde hadden van 300 euro.”
Vonnis op 9 april.