Grobbendonkenaar vrijuit voor moordpoging, wel 3 jaar cel voor slagen en verwondingen

woe 5 Jun
rechtbank turnhout 2024
© RTV

De rechter sprak een Grobbendonkenaar vrij voor moordpoging. Hij krijgt wel 3 jaar cel voor slagen en verwondingen aan zijn ex-partner.

Een man van 38 uit Grobbendonk riskeerde 10 jaar cel voor moordpoging op zijn echtgenote. Midden december vorig jaar viel hij haar aan met een mes. Dat zou hij toen per ongeluk bij zich hadden gehad. De vrouw had hun relatie beëindigd. Volgens de verdediging wilde hij haar helemaal niet steken met het mes. Het is tijdens die schermutseling dat ze afweerletsels heeft opgelopen.

Zijn advocaat pleitte dat het slechts om slagen en verwondingen ging. De man van 38 riskeerde 10 jaar cel voor moordpoging, maar volgens rechtbank ging het niet om moordpoging, maar wel om slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Omdat hij mogelijk uit eigen beweging is gestopt met de aanval.

In plaats van 10 jaar cel wordt hij nu veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar. Hij krijgt een contactverbod met de vrouw opgelegd en moet zich laten begeleiden voor psychische problemen. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 3.000 euro.