Meerhout last zelf gratis bus in naar deelgemeente Gestel

din 21 mei
© Rechtenvrije stockfoto

Meerhout voorziet vanaf vandaag tot eind juni een tijdelijke busverbinding tussen Gestel en het centrum van Meerhout. Door de nieuwe dienstregeling van De Lijn is het busaanbod voor Gestel fors gedaald en daar wil de gemeente wat aan doen.

Het gaat om een proefproject en eind juni wil de gemeente alles evalueren en haar bevindingen doorsturen naar De Lijn. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling van De Lijn begin dit jaar is het busaanbod voor de inwoners van Gestel serieus gedaald. Vroeger hadden ze elk uur een bus die tot in het centrum van Meerhout reed, en soms zelfs tot in Geel. Maar dat is teruggeschroefd tot maar enkele bussen die rijden tijdens de spitsuren van de scholen.

Een dikke maand zal de bus vier keer per dag, behalve op weekend- en feestdagen, rijden. In de voormiddag rijdt de bus twee keer van Gestel naar Meerhout. In het centrum kunnen de reizigers overstappen op een bus van De Lijn richting Geel, Mol of Tessenderlo. In de namiddag twee keer in de andere richting.

Meerhout maakt gebruik van het busje van de buitenschoolse opvang De Meerkatjes. In de bus is er plaats voor acht personen. Er is wel geen rolstoellift of oprijramp.