Zware brand legt woning in Hingene in de as

maa 8 Apr
brand Hingene
© GVA

Zondagnacht brak brand uit in een woning Schoonaardestraat in Hingene. Het vuur zette in een mum van tijd de benedenverdieping in lichterlaaie. De bewoners konden zich gelukkig tijdig uit de voeten maken. De brand werd mogelijk veroorzaakt door een fietsbatterij.

De brand ontstond kort na 1 uur zondagnacht en zette razendsnel het gelijkvloers in lichterlaaie. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen zowel langs de voor- als achterzijde van de woning naar buiten. De schade aan de woning is groot. Het gelijkvloers met onder meer de woonkamer is volledig uitgebrand. En op de eerste verdieping, waar ook kamers zijn in ondergebracht, hing er zeer veel rook. De rookmelders zijn onmiddellijk in werking getreden.

Drie bewoners konden zich in veiligheid brengen en werden uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van de brand wordt volop onderzocht maar er wordt ernstig rekening gehouden met een fietsbatterij die vuur heeft gevat.

De brand woedde zeer hevig en de bewoners mensen zijn wel zo goed als alles kwijt. Ze moeten nu elders onderdak zoeken. Er wordt bekeken of ze bij familie of vrienden terechtkunnen of dat de gemeente op zoek moet gaan naar een noodwoning. De Schoonaardestraat bleef enkele uren afgesloten voor het verkeer.