Vrouw uit Putte die betrokken is bij moord op 11-jarige Firdaous aangehouden: "DNA op één van kogelhulzen"

woe 21 Feb
© RTV/Parket Antwerpen/GVA

De 53-jarige vrouw en 21-jarige man die dinsdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Firdaous vorig jaar in Merksem, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Van de vrouw werd DNA gevonden op één van de kogelhulzen. Zij zat eerder al in de cel voor drugs- en wapenhandel en ontvoering.

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) vielen dinsdag binnen in een woning in de Astridlaan in Putte. De 53-jarige vrouw werd vorige zomer ook al opgepakt. In haar woning werd toen een grote verzameling vuurwapens aangetroffen. Het ging onder meer om zware wapens, verschillende laders, patronen van diverse kalibers en een actieve granaat. Er werd ook kledij van de Antwerpse haven gevonden.

De speurders kwamen de vrouw toen op het spoor nadat bij een gijzeling van een 29-jarige boerenzoon in Putte een handel in cocaïne en inbreuken op de wapenwetgeving aan het licht kwam. In een kippenstal langs de Liersebaan in Putte werd toen 100 kg cocaïne aangetroffen. In de buurt vonden de speurders ook een sporttas met een kalasjnikov, bijhorende munitie en foltermateriaal.

Wapen gebruikt bij dodelijke schietpartij

De vrouw werd eind vorig jaar vrijgelaten met een enkelband. Maar dinsdagmorgen vielen de speurders dus opnieuw binnen in haar woning aan de Astridlaan in Putte. Ze doorzochten het pand, de voor- en achtertuin met metaaldetectoren. Bijkomend onderzoek heeft aangetoond dat één van die wapens werd gebruikt bij de aanslag in Merksem. Op één van de kogelhulzen is DNA van de vrouw aangetroffen.

De vrouw uit Putte en de jongeman uit Brussel zouden slechts tussenpersonen zijn. Zij waren niet ter plaatse bij de schietpartij in Merksem. Het is nog niet duidelijk wie toen de schutter was. Ook het onderzoek naar de opdrachtgevers loopt nog.