Zware vuurwapens, granaat, laders en patronen aangetroffen bij huiszoeking in Putte

vrij 26 mei
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag bij een huiszoeking in Putte zware vuurwapens aangetroffen. De huiszoeking kaderde in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een criminele bende. In maart werden in het helzelfde onderzoek al eens 6 mannen aangehouden.

Het onderzoek startte in oktober 2022 nadat bij een gijzeling van een 29-jarige boerenzoon in Putte een handel in cocaïne en inbreuken op de wapenwetgeving aan het licht kwam. Daarop volgden huiszoekingen in o.a. Lier, Mechelen en Nijlen. Na verhoor werden toen 6 mannen tussen de 19 en 56 jaar aangehouden.

Opslagplaats?

Tijdens het verdere onderzoek kwam nu ook een 52-jarige vrouw uit Putte in beeld. Donderdag deed de FGP  een huiszoeking op haar adres. Daarbij werden verschillende zware vuurwapens, een actieve granaat, verschillende laders van vuurwapens en een aanzienlijke hoeveel patronen van diverse kalibers aangetroffen. Daarnaast troffen de speurders er ook werkkledij van de Antwerpse haven aan. Mogelijk was dat adres een opslagplaats voor de criminele organisatie. 

Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen waarvoor de voorwerpen gebruikt werden.

Foto: Parket Antwerpen