Verhuurder over drugslabo in Lille: "Weet niets over de huurder"

woe 3 Apr
© RTV

Kurt Bertels, de verhuurder van het pand waar woensdagvoormiddag een drugslabo met drie doden werd aangetroffen, heeft voor onze camera gereageerd op het nieuws.

"Ik wist van niks. Ik werd vanochtend opgebeld door mijn vriendin (zij werd nadien afgevoerd naar het ziekenhuis voor een zuurstofkuur) die plots de MUG opmerkte op onze parking. Ik verhuur dat pand aan een Nederlander, maar veel gegevens heb ik ook niet over die man. Ze huren hier pas sinds 1 april. Ik heb de huurder twee keer gezien en zag er amper beweging. De politie heeft me gevraagd mijn pand niet meer te betreden, dus ik ga bezinnen bij mijn ouders. Ik ben enorm geschrokken. Ik had dit nooit verwacht."

Burgemeester Marleen Peeters: "Niets verdacht gemerkt in pand"

"Iedereen in onze gemeente is geschrokken. Toen ik de zwaailichten zag, dacht ik eerst aan een zwaar verkeersongeval. Het bleek uiteindelijk om een drugslab te gaan. We hebben geen meldingen gekregen van verdachte zaken in het pand. Dit had veel erger kunnen aflopen. Je mag niet denken wat een ontploffing had kunnen veroorzaken."