Tot vier jaar cel voor Roemenen die bankkaarten van bejaarden stelen en tienduizenden euro’s buit maken

2 maanden geleden
© Rechtenvrije stockfoto

De rechter in Mechelen heeft twee mannen en een vrouw veroordeeld tot vier jaar celstraf. Ze hebben meermaals bejaarden bestolen in supermarkten.

De drie Roemenen hadden een systeem uitgedokterd om de pincode van de bankkaart van de bejaarden te weten te komen. Bij het afrekenen schoven twee van hen aan achter een bejaarde. De derde keek dan op een tactische plaats naar de pincode keek. Op de parking leidden de man en vrouw hun slachtoffer af, terwijl de derde de bankkaart stiekem meenam. Soms staken ze zelfs een andere bankkaart in de plaats zodat het slachtoffer niet meteen doorhad dat zijn bankkaart weg was.

Overschrijvingen en geldafhalingen

De dieven gebruikten de bankkaarten om overschrijvingen en geldafhalingen te doen. Ze maakten tot tienduizenden euro’s buit. Ze zouden minstens dertien keer toegeslagen hebben in het hele land.

Twee van de drie beklaagden daagden op in de rechtbank. Zij werden vorig jaar op 20 februari betrapt en zitten sindsdien in voorarrest. Ze werden veroordeeld tot vier jaar cel. Alleen de voorlopige hechtenis is effectief. De man die niet kwam opdagen, kreeg vier jaar effectief.