Tot 40 maanden cel voor 4 mannen na drugsdeal op parking Herselt

din 11 Jun
rechtbank turnhout 2024
© RTV archief

Vier mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 40 maanden en boetes tot 8000 euro. De 4 mannen liepen vorig jaar tegen de lamp bij een drugsdeal op een parking in Herselt. De rechter vond twee van hen schuldig aan handel in cocaïne, de andere twee aan poging tot aankoop van drugs.

Vier mannen werden betrapt tijdens een drugsdeal op een parking in Herselt. De politie wist het 4-tal op heterdaad betrappen op een drugsdeal en kon daarna nog 5,75 kg cocaïne onderscheppen. Toen de politie arriveerde, namen de verdachten de benen.

Opgepakt na drugsdeal

Eén van hen kon meteen worden opgepakt. Hij had tijdens zijn vlucht cash geld en een smartphone weggegooid. De drie andere verdachten konden later opgepakt worden. In één van de wagens lag 39.900 euro cash geld. In een andere auto trof de politie vijf pakketten aan met telkens 1.150 gram drugs.

Twee van de 4 beklaagden gingen er drugs kopen bij het duo van 29 en 36 jaar. Enkel de dertiger legde bekentenissen af.

Voor één van hen is zowel de celstraf als de boete nu volledig effectief. De rechter sprak voor twee anderen 25 maanden celstraf en 4.000 euro boete uit. Voor de vierde beklaagde, de dertiger die bekentenissen aflegde, is de celstraf volledig met uitstel. Van de boete is slechts 2.000 effectief.

De drugs, een VW Golf en de 39.900 euro die in beslag werden genomen, worden verbeurd verklaard.