Tijdelijke gratis busverbinding tussen Gestel en Meerhout-Centrum

din 23 Apr
© Archief RTV

Het gemeentebestuur van Meerhout zal vanaf half mei tot eind juni een eigen busverbinding voorzien vanuit Gestel richting het centrum van Meerhout.

Door de nieuwe dienstregeling van De Lijn is het busaanbod voor de inwoners van Gestel fors gedaald, vooral buiten de spitsuren. Dat kon u toen ook zien in RTV Vandaag. Met deze tijdelijke gratis shuttlebus hoopt de gemeente het probleem tijdelijk te verhelpen.

Van half mei tot eind juni zal er dus vier keer per dag een shuttlebus rijden tussen Gestel en Meerhout-Centrum. Hiervoor wordt het busje van de buitenschoolse kinderopvang De Meerkatjes ingezet. Er kunnen maximum acht personen meerijden. Tweemaal in de voormiddag, tweemaal in de namiddag. Wel niet in vakantie- of weekenddagen.

Van kerk tot dorp

De bus vertrekt aan de kerk in Gestel en rijdt dan via de Prinskensmolen naar de bushalte Meerhout Markt Dorp. In de namiddag wordt hetzelfde traject gevolgd, maar dan in de andere richting natuurlijk. De exacte uren worden nog bekend gemaakt op de website van de gemeente meerhout.be.