Tien verwaarloosde wurgslangen in beslag genomen in woning in Balen

don 16 mei
© Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder

In een woning in Balen zijn tien wurgslangen in beslag genomen. De dieren waren ondervoed en onderkoeld. Daarnaast liepen er ook kippen rond in de badkamer en werden voedermuizen en hamsters aangetroffen. De dieren werden opgehaald door medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

De wurgslangen werden in mensonwaardige omstandigheden aangetroffen. Slangen hebben warmte nodig om te overleven, maar er waren geen UV-lampen waardoor de slangen onderkoeld waren. De ruimte waarin ze verbleven lag vol met stinkende brij van uitwerpselen. Daarnaast waren ze ook ondervoed ondanks dat er voedermuizen en hamsters werden aangetroffen om aan de slangen te voederen. Om een nog onduidelijke reden kregen deze cannabis gevoederd.

Kippen in badkamer en bed

In het huis werden ook kippen en hanen aangetroffen. Die liepen rond in de badkamer en over het bed van de eigenaar. In de woning was er geen verlichting.

De tien wurgslangen worden voorlopig opgevangen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder. Het is nog niet duidelijk waar ze uiteindelijk terecht kunnen. Mogelijk wil een een dierentuin ze opvangen, maar dat is nog niet zeker.