Stormschade door Louis blijft beperkt: circusfamilie neemt voorzorgen

don 22 Feb
© RTV

De schade door storm Louis blijft (voorlopig) beperkt. Zowel de brandweerzones in de Kempen (Kempen & Taxandria) en Rivierenland hebben nog geen grote schadegevallen gemeld.

Tot nog toe kreeg de brandweerzone Rivierenland iets meer dan 60 oproepen voor onder meer takken of bomen op de weg of wat dakpannen die waren weggewaaid. Het ergste van de storm zou daar intussen ook al gepasseerd zijn. Ook in de Kempen zijn er voorlopig geen grote schademeldingen. Ook daar lijkt storm Louis in kracht af te nemen.

Er waren wel mensen die hun voorzorgen hadden genomen, ook Circus Inaya dat momenteel te gast is in Arendonk. De familie Nollet had door de aangekondigde felle windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur haar voorzorgen genomen. De koepel van de circustent werd naar beneden gehaald en binnen werd alle verlichting tijdelijk afgebroken.

Alles wat loshing, werd ook verankerd en rond de tent werden alle auto's en trekkers gezet om die zo goed mogelijk te beschermen. Het circus hoopt tegen zaterdag alles weer op te bouwen voor de drie weekendvoorstellingen in Arendonk.