Poetshulp uit Herselt krijgt 10 maanden cel voor diefstal waardevolle munten

don 30 mei
munten verzameling
© Rechtenvrije stockfoto

Een 33-jarige poetshulp uit Herselt is bij verstek veroordeeld tot 10 maanden cel en een boete van 1.000 euro. Ze had op haar werkplaats een verzameling unieke euromunten gestolen.

Het gezin uit Beringen waar de vrouw als poetshulp werkte, had al een vermoeden dat er spullen uit hun woning verdwenen. Daarom werd er een verborgen gsm met camera geïnstalleerd.

Diefstal te zien op camera

Op de beelden was te zien hoe de vrouw een kinderstoeltje nam en voor de vitrinekast plaatste. Daarna begon ze de kast te doorzoeken. Ze haalde iets uit een kaft en stak dat in haar broekzak. Het ging om munten ter waarde van 990 euro.

Later bekende de vrouw dat ze ook al speciale euromunten uit de verzameling had gestolen. Die waren samen minstens 1.500 euro waard.

Schadevergoeding

In een Whatsapp-bericht naar de slachtoffers zei de vrouw ook nog dat ze bereid was om elke maand een bedrag over te maken om de schade te vergoeden.

In januari 2023 ontkende de vrouw plots alles. Maar de strafrechter vond dat de vaststellingen van de politie en de camerabeelden voldoende waren om haar schuld te bewijzen. Aan de burgerlijke partij moet ze 2.052 euro betalen.