Ouders bezorgd over 'illegale' verkoop van vapes aan Molse scholen

don 29 Feb
© Rechtenvrije stockfoto

In Mol zouden verschillende jongeren van 13-jaar illegaal vapes verhandelen aan hun school. Dat blijkt althans uit een getuigenis van Bart Muyshond, de vader van één van de kinderen. Hij stapte al naar de directie en politie om het probleem aan te kaarten, maar zonder succes. Hij heeft nu zelf klacht ingediend tegen zijn zoon, zodat de politie de zaak zou onderzoeken.

Volgens Bart Muyshond is zijn zoon sinds de kerstvakantie bezig is met vapehandel. Hij zou de vapes krijgen van oudere leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar en ze dan doorverkopen aan leeftijdsgenoten. De vader vreest dat het uit de hand zal lopen en dat het niet bij vapes zal blijven. Ook andere Molse scholen zou er een gelijkaardige vapehandel gebeuren.

Klacht tegen zoon

Bart probeerde al op zijn zoon in te praten en nam de vapes ook al af, maar de jongen wil niet stoppen met zijn handeltje. Daarom stapt de vader naar de directie van de school en naar de politie. Maar daar zeggen ze dat ze niet echt iets kunnen ondernemen. Daarom beslist Bart om een klacht in te dienen tegen zijn zoon. De politie is dan verplicht om een onderzoek te starten.