Opgepakte leraar werd ook uit de Chiro gezet voor grensoverschrijdend gedrag

don 22 Feb
© RTV

De 26-jarige leraar van de school LAB in Sint-Amands, die verdacht wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag met een leerling, werd vroeger ook al uit de Chiro gezet. Ook daar zou hij te nauwe contacten gehad hebben met minderjarige leden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Eind vorige week pakte de politie de leraar van de school LAB in Puurs-Sint-Amands op na een klacht van de ouders van een minderjarige leerlinge De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden voor zedenfeiten. De raadkamer van Dendermonde heeft zijn aanhouding intussen met een maand verlengd.

Ondertussen kwam aan het licht dat de man vroeger al uit de Chiro is gezet voor ongepast gedrag met minderjarige leden. Hij was twee jaar leiding van jongeren tussen 12 en 14 jaar bij een Chiro in het Antwerpse. Ook daar had hij te nauwe contacten met de leden. Na een voorval op kamp werd beslist om hem uit de Chiro te zetten.

De recherche van de politiezone Buggenhout-Lebbeke onderzoekt de zaak en wil uitzoeken of er nog meer jongeren benaderd zijn door de man.