Lichaam aangetroffen op straat pal in Olen-centrum: "Slachtoffer is 44-jarige man uit Olen"

maa 20 mei
© RTV

Pal in het centrum van Olen is vanochtend een man dood aangetroffen. Het zou om een man van 44 gaan, die vlakbij woont. Om zeven uur ontdekten twee vrouwen het lichaam aan het vroegere café MC Boll. Hoelang de man daar al lag, is nog niet duidelijk. Volgens burgemeester Seppe Bouquillon gaat het niet om een gewelddadig overlijden maar is het een spijtig ongeval of is hij onwel geworden.

Ter hoogte van het café McBoll werd vanmorgen rond 7 uur op straat een lichaam aangetroffen. Het zou gaan om een 44-jarige man, die vlakbij woont in het dorp, lid is van het Keizer Karel-comité, dat veel evenementen organiseert in Olen, en een trouwe supporter van Brugge. Hij draagt volgens de ooggetuigen ook een sjaal van zijn club en komt heel waarschijnlijk vannacht van de wedstrijd wanneer het fout gaat.

Twee vrouwen vonden het slachtoffer vanochtend. Ze zagen zijn fiets in het midden van het fietspad staan en vonden dat raar. Toen ze naar de fiets gingen zien, zagen ze het lichaam. Meteen werd duidelijk dat hij overleden was. Ze verwittigden de hulpdiensten.

De brandweer plaatste een tent. Het gerechtelijk labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse om alles te onderzoeken. Op basis van de eerste vaststellingen lijkt een gewelddadige dood onwaarschijnlijk. De directe omgeving werd afgezet.

Volgens burgemeester Seppe Bouquillon gaat het hier niet om een gewelddadig overlijden. Wel zou het om een spijtig ongeval gaan of was het slachtoffer onwel geworden. Het onderzoek loopt intussen nog. Ook de beelden van de camera's op het nabijgelegen kruispunt worden opgevraagd. Het parket bevestigt intussen de verklaring van burgemeester Bouquillon, het onderzoek loopt nog maar een overlijden met geweld wordt uitgesloten.

Hoelang de man daar gelegen heeft maakt ook deel uit van het onderzoek. Opvallend wel dat hij pas vanochtend gevonden is, midden in het centrum van Olen. Iedereen vraagt zich dan ook af wat er gebeurd is.