Lerarenopleidingen blijven 3 jaar langer open in Vorselaar

din 11 Jun
thomas more vorselaar campus
© RTV

Nog een volledige lichting leraren kan volgend academiejaar starten op de Campus Vorselaar aan de Thomas More-hogeschool. Op die manier krijgen studenten de kans om hun opleiding af te ronden in Vorselaar. Eerder maakte de hogeschool bekend om vanaf 2025-2026 alle lerarenopleidingen samen te brengen onder één dak op de campus in Geel.

Eind januari kwam het nieuws dat de hogeschool alle Kempische lerarenopleidingen zal bundelen in Geel. Als gevolg hiervan zou de Campus Vorselaar in 2027 sluiten. Maar dus niet vooraleer een volledig nieuwe lichting er kan afstuderen. Ook de huidige studenten kunnen de opleiding binnen de gewone doorlooptijd afronden op hun vertrouwde campus. Daarnaast loopt ook de lerarenopleiding lager onderwijs van Turnhout nog drie jaar door.

Uitzondering voor opleiding leerkrachten lager onderwijs

Wie leraar wil worden - ook via de verkorte formule LIO en werkplekleren - zit dus nog 3 jaar goed op Campus Vorselaar en Campus Turnhout. Met uitzondering van de driejarige opleiding lager onderwijs in Vorselaar. Daarvoor kunnen studenten vanaf volgend academiejaar terecht in Turnhout. Vanaf 2027-2028 krijgen ze dan alle ruimte om op Campus Geel aan hun toekomstverhaal te schrijven.