Lange nachtelijke achtervolging tot ring Antwerpen na verkeersovertreding

woe 10 Apr
© Rechtenvrije stockfoto

Politie Neteland heeft er een dolle achtervolging opzitten. Inspecteurs van de lokale politie hebben tijdens de nacht van dinsdag op woensdag een auto lang achterna gereden. De politie volgde de vluchtende auto vanop de ring rond Herentals tot op de ring rond Antwerpen. De papieren van de auto bleken niet in orde en daarom nam de bestuurder uit Herentals de vlucht.

De bal ging rond 0.40 uur aan het rollen toen de politieploeg merkte dat een automobilist een verkeersovertreding beging op het kruispunt van de Ringlaan met de Herenthoutseweg in Herentals. Even leek de bestuurder gevolg te geven aan het bevel te stoppen, maar hij ging er dan toch vandoor. De politie zette meteen de achtervolging in.

De rit ging vervolgens verder tegen hoge snelheid via de N13 naar de oprit Herentals-West van de E313 richting Antwerpen. Ondertussen was ook de wegenpolitie in kennis gesteld maar pas op de ring rond Antwerpen kon het vluchtende voertuig aan de kant gedwongen worden.

Aan het stuur van de auto zat een 39-jarige man uit Herentals. Het motief voor zijn vlucht zou te maken met de papieren van het voertuig die niet in orde waren. Tussen Herentals en Antwerpen heeft de bestuurder een waslijst aan overtredingen begaan waarvoor hij zich nu later zal moeten verantwoorden.