Jonge vechtersbaas uit Merksplas veroordeeld

maa 25 Mar
© Archief RTV

Een 21-jarige man uit Merksplas heeft rake klappen uitgedeeld op festiviteiten in Vlimmeren en Rijkevorsel en in een café in Hoogstraten Bij zijn uithaal vielen telkens slachtoffers die een tijdlang werkonbekwaam waren. Hij is nu veroordeeld door de rechter.

Een eerste keer toen was hij amper 19 toen hij het bont maakte op de Halfvastenfeesten in Rijkevorsel zo’n 2 jaar geleden. ’s Nachts duwde hij een andere feestvierder tegen een hek en deelde hij enkele klappen uit. Het slachtoffer was een tijd arbeidsongeschikt. Twee maanden later in een café in Hoogstraten begon hij enkele agenten uit te schelden en te beledigen. Ook op de Worstenfeesten in Vlimmeren liep het mis en was hij opnieuw betrokken bij een vechtpartij en viel er een slachtoffer. Ook die persoon was na de feiten een tijdlang arbeidsongeschikt.

De man wordt veroordeeld tot een probatiestraf en moet zich gedurende twee jaar aan voorwaarden houden. Als hij dat niet doet, komt er een gevangenisstraf van 12 maanden in de plaats. Hij krijgt ook 400 euro boete en moet in totaal een schadevergoeding betalen van zo’n 6000 euro betalen.