Jonge inbrekers opgepakt na wilde achtervolging van Mechelen tot Luik

don 29 Feb
© Archief RTV

Na een achtervolging, van Mechelen tot Waremme, heeft de politie twee jonge inbrekers opgepakt. Ze waren op de vlucht geslagen na een inbraak in Leest.

Bij hun thuiskomst zondag rond 20.45 uur zagen de bewoners van een woning in de Fazantenstraat in Leest dat twee onbekende mannen hun woning verlieten. Zij verwittigden onmiddellijk de Lokale politie Rivierenland. Die startte meteen een zoekactie op naar de verdachten.

ANPR-camera's

Via nazicht het ANPR-cameranetwerk kwam al snel de auto in beeld waarmee de daders zich verplaatsten. Ze konden zo ook verder gevolgd worden. Een interventie- en ILR-ploeg kreeg de vluchtauto op de E40 in Hoegaarden in zicht en zette de achtervolging in. De bestuurder zette zijn vlucht aan hoge snelheid, al slalommend tussen het verkeer en onder meer via de pechstrook, nog enkele kilometers verder. De auto kon uiteindelijk in Waremme (nabij Luik) tegengehouden worden. Maar de twee inzittenden vluchtten te voet verder. Ze konden tenslotte n de berm van de autosnelweg gevat worden.

De twee jongemannen, één minderjarige en een 19-jarige, van Servische en Italiaanse nationaliteit, zijn gekend voor eerdere feiten. Ze waren in het bezit van inbrekersmateriaal, juwelen en een som geld. Al deze goederen, het geld en hun auto werden in beslag genomen. Het duo werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat in Mechelen en ter beschikking gesteld van het parket.