Huiszoekingen in drugsonderzoek in onder meer Berlaar, Herentals en Lille

woe 15 mei

In onder meer Berlaar, Herentals en Lille zijn vorige week huiszoekingen uitgevoerd. Die horen bij een grootschalig drugonderzoek. Ook in Genk en Ranst werden huiszoekingen uitgevoerd. In totaal is er 6.1 kilo cannabis, meer dan 1.400 XTC-pillen, MDMA, cocaïne, ketamine, speed en anabole steroïden gevonden. Er werden ook cash geld, gsm-toestellen, laptops, weegschalen en verpakkingsmaterialen in beslag genomen.

De bal ging aan het rollen toen op 30 januari ongeveer 50 vaten met chemisch drugafval werden gevonden aan de Zandhovensesteenweg in Oelegem bij Ranst. Na verder onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen kwamen twee verdachte locaties naar boven. In de Oostmalsesteenweg in Ranst werd een conversielabo gevonden. Aan de August Van der Wielelei in Deurne vaten met chemicaliën.

Ook kon die dag een verdacht voertuig onderschept worden in Antwerpen. Daarin zaten twee personen, een man van 29 en een 24-jarige vrouw. Zij werden gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van aanmaak van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen in vereniging. Ondertussen zijn ze vrijgelaten onder voorwaarden.

De lokale politie van Turnhout onderzocht ondertussen een handel in verdovende middelen. In het kader van beide onderzoeken zijn dinsdag dan elf huiszoekingen gebeurd. Deze werden uitgevoerd in Berlaar, Herentals, Lille, Genk en Ranst.

In totaal werden negen verdachten tussen 18 en 46 jaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en/of psychotrope stoffen in vereniging. De raadkamer bevestigde vrijdag en maandag hun aanhouding. De zaak werd uitgesteld voor een verdachte.