Grote werken op Zuiderring in Rauw starten op 22 april

din 9 Apr

Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 22 april met grote werken op de Zuiderring (N71) in Rauw. Vanaf het kruispunt met de Postelsesteenweg (N136) tot net voorbij de Paviljoenstraat wordt het betonnen wegdek opgebroken en vervangen door asfalt. De werken zullen een tweetal maanden duren met de nodige hinder tot gevolg.

Werken hebben grote impact

Verkeer op de Zuiderring blijft in beide richtingen altijd mogelijk over één rijstrook. De werken hebben wel een grote impact op de kruispunten van de Zuiderring met de Postelsesteenweg (N136), de Paviljoenstraat en de Schooldreef. Fietsers kunnen de Zuiderring binnen de werfzone alleen nog kruisen via de Schooldreef.

Het betonnen wegdek van de Zuiderring (N71) is na decennialang intensief gebruik aan vervanging toe. Naast een verhoging van het rijcomfort voor de weggebruikers, zorgt een nieuw wegdek in asfalt ook voor een verlaging van het geluid voor de omwonenden.

Vooral de inwoners van Rauw zijn al langer vragende partij voor deze ingreep. Het Molse gemeentebestuur is tevreden over deze werken en hoopt dat ook de andere kant van de Zuiderring in een latere fase zo snel mogelijk aan bod komt. Wanneer de andere kant van de Zuiderring en het stuk tussen de Postelsesteenweg en de Simonsebrug worden aangepakt, is nog niet geweten. Zodra hier meer informatie over is, communiceren AWV en het gemeentebestuur hierover.