Gemeentehuis Rijkevorsel wordt ontruimd voor renovatiewerken

maa 19 Feb
© Gemeente Rijkevorsel

Het gemeentehuis van Rijkevorsel gaat een grondige opknapbeurt krijgen. Om de werken, die begin mei zullen starten, vlot te laten verlopen, verhuizen de gemeentelijke diensten tijdelijk naar het OCMW-gebouw in het Prinsenpad en naar het Klooster naast het gemeentehuis.

Het doel van de renovatiewerken is om het gebouw, dat dateert van 1987, te verduurzamen en de inrichting beter te maken, om een betere dienstverlening te kunnen bieden. Via een inkomsas komen bezoekers in een ruimte die voorzien wordt voor doe-het-zelfdienstverlening. De centrale inkomhal vormt de kern van het gebouw. Op de eerste verdieping zal de raadzaal te vinden zijn en een zaal voor openbare vergaderingen. Ook de huwelijken zullen daar gebeuren.

Zoals bij de meeste renovatiewerken, speelt duurzaamheid ook hier een grote rol. Het materiaalgebruik en een optimale ruimtebenutting dragen daartoe bij. De buitenzijde van het gebouw zal ook worden aangepakt, en de omgeving wordt heraangelegd.

Tijdelijke verhuis administratieve diensten

In maart en april zal het gemeentehuis volledig ontruimd worden en verhuizen de diensten naar alternatieve locaties. De diensten burgerzaken en onthaal krijgen een tijdelijke plaats in het OCMW-gebouw, waar momenteel de sociale dienst gehuisvest is. Andere diensten verhuizen naar het Klooster naast het gemeentehuis.