Gemeentebestuur Meerhout stelt landbouwers en zelfstandigen oplossing voor tonnagebeperking voor

din 18 Jun
Burgemeester Geudens op de info-avond
© RTV

In Meerhout is er vanavond een bijeenkomst geweest van het gemeentebestuur en een aantal inwoners. Zo'n 60 mensen kwamen luisteren naar de oplossing die de burgemeester voorstelde voor hun problemen met de tonnagebeperking.

Het tonnageverbod in de gemeente geldt nog maar twee maanden, sinds april. Voordien was 70 tot 80 procent van het vrachtverkeer in Meerhout, doorgaand verkeer. Maar ook veel lokale handelaars en landbouwers moeten nu heel ver rond rijden, en dat vinden ze niet realistisch.

De gemeente stelt voor om 'lokaal verkeer' van Meerhoutse zelfstandigen en landbouwers in de gemeente weer toe te laten. Verkeer dat niet in Meerhout moet zijn, maar op doorrit is, hoort niet thuis in de dorpskern, volgens het gemeentebestuur. De eerste reacties van de aanwezigen waren positief, al maken sommige aanwezigen zich vooral zorgen over het wettelijke kader rond het nieuwe voorstel.

Meer over hoe het gemeentebestuur de zelfstandigen en landbouwers precies tegemoet wil komen, ziet u morgen in RTV-Vandaag.

Infovergadering van het gemeentebestuur va Meerhout