'Fitness Bompa' uit Bornem daagt sportievelingen uit voor goede doel

maa 27 mei
'Fitness Bompa'
© RTV

3000 fitnessoefeningen uitvoeren in nog geen 3 uur en half tijd: dat is wat Louis Spiessens uit Bornem heeft klaargespeeld. Kleine kanttekening: Louis is 81 jaar oud. Hij daagt nu iedereen uit om zijn prestatie te sponsoren of te evenaren. Louis verloor zowel zijn zus als zijn broer aan kanker, de opbrengst van de uitdaging gaat naar Kom Op Tegen Kanker.

Louis Spiessens, beter bekend als Fitness Bompa zet zich in voor het goede doel. Hij daagt iedereen uit om deel te nemen aan zijn Challenge 2000. De opbrengst gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’. Wie de sportieve 81-jarige Louis Spiessens wil overtreffen moet van goeden huize zijn. De tachtiger traint bij Go-Fit Bornem.

De 500 pull-ups met 1500 push-ups voor het bovenlichaam moeten in 97 minuten afgewerkt worden. Voor de 400 Toes-to-Bar met 600 hack squats heeft men 114 minuten tijd. De opbrengst van deze challenge gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’.

Om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren zocht Louis Spiessens heil bij Kamp Waes. Hij nam contact op met Ralph Van Volsem die het peterschap van de Challenge op zich neemt.

Sportievelingen die nog niet op de hoogte zijn van Challenge 2000 en deze proef tot een goed einde willen brengen, kunnen nu al keihard beginnen te trainen. Ze hebben wel tijd tot het einde van dit jaar om succesvol te zijn. Het vergt immers maanden voorbereiding om mijn records te verbreken, zegt Louis nog.

Personen die er in slagen om deze records te verbreken verdienen naargelang hun leeftijd een bijdrage voor het goede doel tussen de twintig en tachtig euro. “Dat bedrag zal ik met heel veel plezier neertellen”, aldus Fitness Bompa. Wie succesvol is kan dit bekend maken via Go-Fit Bornem met vermelding van naam, geboortedatum en locatie. Anderen die enorm veel respect hebben voor de prestatie van deze 80-plusser kunnen minimum twee euro storten voor het goede doel op rekeningnummer BE03 4886 6666 6684 met vermelding 110391434 +