Bus boort zich in afdraaiende auto

zat 25 mei
© RTV

In de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande gebeurde zaterdagochtend om 11.25 uur een zware aanrijding tussen een SUV en een touringcar. De auto maakte een afslaande beweging. In de auto zaten 4 mensen waarvan er 1 zeer zwaar gewond raakte. Twee andere personen raakten lichter gewond.

De auto kwam van de E34 uit Nederland en wilde richting Lille gaan terwijl de bus uit Lille kwam. De bus raakte de achterkant van de auto en die werd tegen de betonnen boordstenen geslingerd. De auto had een Nederlandse nummerplaat; er kwamen 2 MUG's ter plaatse om de 2 zwaarst gewonden te verzorgen. Eén van hen werd zeer zwaar gewond naar het UZA in Antwerpen gevoerd. Ook twee andere inzittenden raakten gewond. Zij werden naar de ziekenhuizen van Herentals en Turnhout gebracht. In de bus zat alleen de chauffeur. Hij raakte niet gewond. De gewonde jongemannen zijn Nederlanders van 18, 24 en 25 jaar.

In het verleden gebeurde dit soort ongevallen ook geregeld op het andere kruispunt van de af- en opritten van de E34 richting Nederland. Sinds daar een rotonde ligt, gebeurt dat niet meer.