Burgemeester Rijkevorsel laat dagwinkel opnieuw sluiten na nieuwe overtredingen

woe 29 mei
dagwinkel Gothra Rijkevorsel
© GVA

De burgemeester van Rijkevorsel heeft dagwinkel Gothra gesloten na nieuwe vaststellingen van economische uitbuiting. De maatregel geldt tot midden september.

In oktober vorig jaar deden de politie en douane al twee keer een controle in de dagwinkel Gothra op de hoek van Dorp en Hoek in Rijkevorsel. Een illegale man met de Indiase nationaliteit bleek er niet alleen te wonen, maar hij hield ook de winkel open.

Omdat er ernstige aanwijzingen waren van mensenhandel liet burgemeester Dorien Cuylaerts de winkel toen al eens voor zes maanden sluiten.

Land uitgezet

Via een kortgeding kon de zaakvoerder de winkel in december alweer openen. Maar bij politiecontroles een maand later, werd opnieuw een illegale werknemer aangetroffen. Die werd toen het land uitgezet.

Burgemeester Dorien Cuylaets legde daarop een maatregel tot sluiting voor aan de juridische variabele. Ze kreeg de goedkeuring voor een sluiting van vier maanden. Die ging normaal begin mei in, maar de advocaat van de uitbater vroeg om uitstel. Dat verzet kwam er niet, waardoor de Gothra sinds 16 mei dicht is en pas op 16 september weer open mag.