Bestuurder rijdt door nadat hij ongeval veroorzaakt in Voortkapel

zat 8 Jun
ongeval Herselt auto in bosje gewonden naar ziekenhuis
© Peter Vanderveken

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee zware ongevallen gebeurd. In Herselt en in Voortkapel. In beide gevallen werden de inzittenden van de auto's naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval in Voortkapel sloeg een andere bestuurder op de vlucht.

In Herselt belandde rond kwart voor 4 een auto in een bosje naast de weg op de Testeltsebaan. Waarom de auto van de weg ging, is nog niet bekend. Er waren geen andere wagens betrokken bij het ongeval. De bestuurder raakte gewond.

ongeval Voortkapel auto tegen hindernis gewonden ziekenhuis

Andere wagen rijdt door

Iets daarvoor, rond half 3 botste in Voortkapel, een deelgemeente van Westerlo, een auto tegen een boom, aan de Olenseweg. Volgens getuigen moest de bestuurder uitwijken voor een andere auto die zonder voorrang te geven de hoofdbaan opkwam.

De klap was zeer zwaar. Een wiel ging van de wagen en de voor- en achterruit waren helemaal verbrijzeld. De bestuurder klaagde over pijn aan de ribben en moest naar het ziekenhuis.

De andere wagen werd niet geraakt bij het ongeval en liep dan ook geen schade. De bestuurder ervan bekommerde zich niet om de inzittenden van de andere auto. Integendeel, hij maakte, volgens getuigen, rechtsomkeer en reed er gewoon vandoor in de richting van Tongerlo.