3 jaar en 1 maand cel voor overvallers nachtwinkel

maa 22 Apr
© GVA

Twee Nederlandse dertigers hebben elk drie jaar cel gekregen voor een gewapende overval in de nachtwinkel aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Ze gaven de zaakvoerder eind november 2022 een slag met de kolf van een alarmpistool.

De Nederlanders van 39 en 34 jaar zijn door de rechter in Turnhout bij verstek veroordeeld. De brutale overval op de nachtwinkel in Kasterlee gebeurde in de nacht van 26 november op 27 november 2022. De overvallers droegen bivakmutsen. De rechter beval hun onmiddellijke aanhouding.

Bruut geweld

Ze sloegen de Pakistaanse uitbater met de kolf van een alarmpistool en sleurden hem al bloedend over de grond. Hun auto was gestolen in Nederland. De nummerplaten stalen ze in Kasterlee. Nadien werd de auto in een bos in Geel in brand gestoken. e vader van één van de beklaagden heeft hen in Geel die nacht opgehaald.

ANPR-camera’s en DNA-sporen zetten de speurders op pad in de richting van de twee dertigers. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van het duo. Eén van hen is in Nederland al 7 keer veroordeeld.