13-jarige meisjes gaan zwaar op de vuist in Herentals

woe 22 mei
vechtpartij Herentals minderjarige meisjes schokkende beelden
© Amateurbeeld

In Herentals is er afgelopen maandag een zware vechtpartij geweest tussen enkele meisjes. Ze zouden allemaal 13 jaar zijn. Een getuige maakte schokkende beelden van de feiten. Op expliciete vraag van de moeder van het slachtoffer hebben we de beelden in dit artikel verwijderd.

Op de beelden die op sociale media circuleren is te zien hoe twee meisjes met elkaar beginnen te vechten. Een vriendin van een van de meisjes wil tussenbeide komen, maar krijgt zelf ook zware klappen. Wanneer ze al op de grond ligt, krijgt ze een trap recht in het aangezicht. De twee slachtoffers zijn elk lichtgewond: ze hebben vooral veel hoofdpijn en schaafwonden.

De feiten speelden zich maandag af aan een bushalte vlakbij het stadspark van Herentals. Volgens de politie zijn de betrokkenen intussen geïdentificeerd. Over de aanleiding van het incident is nog niks geweten.

De moeder van het slachtoffer vroeg ons om de beelden te verwijderen en doet zelf haar verhaal in RTV Vandaag.

Het onderzoek is overgedragen aan het parket.

Levensgevaarlijk gewond

Het zijn niet de eerste schokkende beelden van vechtende jongeren die opduiken. Een maand geleden was er ook al een massale vechtpartij aan het station in Geel. Daar raakte een hele groep slaags. Eén jongen kreeg toen zelfs een messteek en was een tijdje in levensgevaar.

Enkele dagen daarna was er ook een incident aan een school in Lier. Daar bleef het 'beperkt' tot wat trekken en duwen.