Geitenvierling geboren in Laakdal

maa 20 mei

Er is een geitenvierling geboren in Laakdal. Meestal krijgen geiten maar een of twee lammetjes en soms wordt er een drieling geboren. Maar een vierling, dat komt niet vaak voor. Hobbykweker Danny Lintermans was aangenaam verrast door al dat jong geweld.

In Vorst bij Laakdal heeft de geit van Danny Lintermans vanochtend een vierling geworpen en dat komt niet vaak voor. Danny stond dan ook te kijken wanneer hij bij zijn weide ging zien of de moeder al gelammerd had. Eéntje heeft hij er zelf mee door moeten halen maar ze zijn allemaal gezond ter wereld gekomen. Ze krijgen nu extra aandacht in de wei van Danny want ze zijn nog erg klein en zullen de komende dagen wat geholpen moeten worden.

Dit zijn de vier pasgeboren lammetjes, al goed in de watten gelegd door de kleinkinderen van Danny en hun vriendjes. Het was wel duidelijk dat de moeder van de lammetjes moest werpen maar wanneer is altijd een vraag. Vanochtend was het dan zo ver en wanneer het er ook nog eens vier blijken te zijn is het voor iedereen een grote verrassing.