Vanaf 1 september maximum 30 kilometer per uur in Mol-Centrum

din 28 mei
zone 30 gemeente Mol Laar
© RTV

Mol voert vanaf zondag 1 september een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in een deel van het centrum het zogenaamde kerngebied. De snelheidsverlaging komt er net voor de start van het nieuwe schooljaar. Oppositiepartij Vooruit_Memo is intussen niet te spreken over de plotse invoering van de zone 30 in de gemeente.

Gisteravond besliste de Molse gemeenteraad over de snelheidsverlaging. In september tegen de start van het nieuwe schooljaar gaat de zone 30 in. Dat moet een veiliger en een aantrekkelijker centrum creëren, zegt het bestuur. De snelheidsverlaging geldt voor een specifiek gebied van het Centrum in Mol.

De zone 30 wordt ingevoerd in de zogeheten centrale ‘doortocht’, vanaf het Statieplein tot aan de Molderdijk. Dit omvat de Statiestraat, het Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat.

Daarnaast zijn er ook een aantal zijstraten om de verbinding te maken met bestaande zones 30 voor schoolomgevingen of fietsstraten. Concreet gaat het dan over (delen van) de Guido Gezellestraat, Smallestraat, Molenhoekstraat, Huidevetterstraat, Lakenmakersstraat, Rondplein, Sint-Pieterstraat (tussen Adolf Reydamslaan en Rondplein) en Edmond Van Hoofstraat

Intussen reageert oppositiepartij Vooruit-Memo op de invoering van de zone 30 in het centrum van Mol. Zij vinden dat de gemeente zeer beperkt en zonder enige inspraak of motivatie zone 30 in het centrum heeft ingevoerd. Zij stellen ook vragen over de afbakening in het zone 30- plan. Waarom bepaalde straten als de Markt en Boulevard al dan niet zijn opgenomen in het plan.