Zandpoortvest krijgt er een terraszone bij

din 16 Apr
© Stad Mechelen

Mechelen is een horecastad. Maar ook een stadscentrum waar het studentenleven volop in de lift zit. Om hier volop op in te spelen komt er in de zone aan de binnenkant van de vesten een terraszone. De terraszone krijgt groenvakken met prairieplanten, zitbanken en picknicktafels.

De inrichting van deze terrassen is gelijkvormig aan hoe ze in de definitieve aanleg geplaatst zullen worden. Het aanleggen van de terraszone aan Zandpoortvest is één deel van de kwalitatieve transformatie en opwaardering van de Vesten. De keuze qua materiaal voor de terraszone is gevallen op een combinatie van geslepen en gestraalde betonstraatstenen. Het voetpad, de terraszone en de laad- en loszone langs de Zandpoortvest zal met deze materialen worden aangelegd, waarbij de bestaande boomvakken worden uitgebreid en aangeplant met prairieplanten. Tussen deze groenvakken worden zitbanken en picknickbanken voorzien.

Naast de Vismarkt en de stationsbuurt is dit een plek in de stad waar we het uitgaansleven alle kansen willen geven, zegt schepen voor stadsontwikkeling Greet Geypen. Aannemer Willemen schat de werken op zo’n 290.000 euro vervolgt schepen voor openbare werken Patrick Princen.